Wednesday, March 13, 2013

Ce este Botoxul (Toxina Botulinica)



Toxina botulinica este o proteina, produsa de bacteria Clostridium botulinum. Pentru a intelege efectul ei, trebuie inteles mecanismul de functionare a muschilor.Creierul trimite mesaje muschilor pentru a-i face sa se contracte si sa se miste. Aceste mesaje ajung mai intai la maduva spinarii. De acolo, sunt conduse de catre nervii periferici catre muschi. O substanta, numita acetilcolina, transmite acest mesaj de la nerv la muschi. 

Uneori, o anomalie la nivelul creierului sau maduvei spinarii, poate duce la aparitia de mesaje exagerate sau necoordonate catre muschi. Atunci, acesti muschi devin spastici (spasme) sau capata pozitii contorsionate, de multe ori provocand durere. Toxina botulinica impiedica descarcarea de acetilcolina de la nivelul terminatiilor nervoase catre muschi, blocand astfel comanda anormala de la creier. Aceasta reduce spasmul muscular, posturile anormale, cat si durerea asociata. 

Cand este ingerata in cantitati mari, ca in toxiinfectia alimentara, poate fi fatala, paralizand toti muschii din corp. Totusi, cantitatea folosita ca medicament este foarte mica. Aceasta bacterie produce 7 tipuri de toxina botulinica. Doar tipul A si tipul B sunt disponibile pe piata. Tipul A se gaseste sub denumirea de Botox iar tipul B caMyobloc. Arta injectiilor cu toxina botulinica consta in selectia corecta a muschilor si stabilirea dozei adecvate, care reduce spasmele muschilor fara a determina paralizia completa a acestora. Uneori, este folosit un electromiograf pentru ghidarea injectiilor. Efectul toxinei botulinice debuteaza in 2-14 zile. E nevoie de reinjectarea acesteia pentru mentinerea efectului.

Ridurile si pliurile cutanate de expresie sint produse de contractura musculaturii delicate de sub piele de fiecare data cind zimbim, ridem sau ne incruntam. Cu cit ne exteriorizam mai mult emotiile cu atit ridurile vor fi mai adinci. De-a lungul timpului, contractia constanta si sustinuta a acestor muschi poate duce la adincirea ridurilor si la formarea altor pliuri cutanate. Totusi aceste semne ale emotiilor noastre, la unele persoane se poate sa nu apara. Folosind aceasta substanta - in cazul  nostru Vistabel pliurile dinamice se pot imbunatati. Tehnica, ce foloseste o toxina purificata produsa de catre bacteria Clostridium botulinum, se mai numeste dezinervare cosmetica.      

Desi toxina este aceeasi care produce o forma grava de toxiinfectie alimentara, cantitatea folosita in chirurgia cosmetica este atit de mica incit nu apare nici o reactie sistemica sau generala. Toxina botulinica a fost folosita cu succes si in siguranta din 1982 de catre oftalmologi pentru a trata clipitul nervos al pleoapelor. In fiecare an mii de pacienti primesc tratamentul cu VISTABEL pentru multiple probleme, dar de 10 ani a devenit un tratament popular pentru a trata semnele imbatrinirii. Desi s-a popularizat VISTABELUL ca si tratament pentru indepartarea ridurilor, mai recent s-a folosit si pentru a combate transpiratia excesiva a axilelor, palmelor si picioarelor.

Cind se injecteaza intr-o anumita arie, se blocheaza in mod reversibil impulsurile nervoase de la nervi la musculatura faciala raspunzatoare de ridurile de expresie. Prin aceasta tehnica, muschii nu se mai pot contracta si de aceea tind sa se relaxeze. Cind muschii se relaxeaza pielea de deasupra ramine intinsa si neridata in timp ce musculatura faciala netratata continua sa se contracte normal, permitind ca persoana sa ramina cu o expresie faciala neafectata.

Botoxul se foloseste in general la etajul superior al fetei. Cele mai frecvente arii sint ridurile de la frunte, ridurile verticale dintre sprincene, ridurile de la coltul ochiului "laba gistii". Se pot face si in jurul gurii si la nivelul barbiei, dar cu siguranta va afecta zimbetul si nu este recomandat.

Procedura este simpla si sigura. Se va injecta cu un ac fin in zona dorita. In functie de aria tratata sint necesare intre 4-10 injectii. Deoarece acul este fin si se injecteaza putin lichid durerea este minora. Odata ce se incheie injectarea, de obicei nu exista discomfort. Nu este necesara anestezia locala si nici sedarea, recuperarea este imediata, va puteti relua imediat activitatea. Puteti chiar sa conduceti masina. Foarte rar, unii pacienti pot prezenta echimoze sau eritem la locul injectarii, ce poate fi acoperit cu machiaj.

Efectul complet al tratamentului cu toxina botulinica  nu este vizibil pentru 3-7 zile. Asa cum am mai mentionat efectul temporar apare deoarece toxina este metabolizata incet de organism in 3-6 luni. Desi multi pacienti sint multumiti de efecte, va fi necesara o noua injectare dupa aceasta perioada pentru a mentine aspectul neted al pielii.

Sint putine efecte secundare la aceasta tehnica. Pot apare reactii alergice desi sint rare. Desi poate apare in anumite cazuri caderea sprincenei aceasta poate fi evitata prin a nu injecta decit la peste 1 cm de la sprincene. In ciuda acestor precautii, totusi poate apare aceasta problema desi este temporara durind 2-3 saptamini.

Transpiratiile excesive hiperhidroza poate fi o serioasa problema atit din punct de vedere social cit si profesional, ducind la complexe si stres emotional. Pacientii cu hipertricoza generalizata necesita tratament medicamentos, in timp ce hipertricoza localizata poate fi tratata cu Botox. Cind se injecteaza local in pielea cu probleme, toxina botulinica blocheaza fibrele nervoase ce stimuleaza glandele sudoriparee, rezultind in abolirea producerii transpiratiei.

Deoarece nu se injecteaza profund, nu sint riscuri de a leza musculatura profunda. Procedura este similara celei descrise anterior. Efectul apare intre 3-7 zile de la injectare, iar efectul dureaza intre 8-12 luni. Sint necesare mai multe injectari pentru a mentine efectul in timp. 

Programari:
Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
www.clinicaefigia.ro

Dermabraziune vs. microdermabraziune


Cosuri, puncte negre, pori dilatati? Petreci ore intregi in fata oglinzii pentru a gasi remedii de imbunatatire a calitatii tenului si implicit a frumusetii tale? Solutii sunt multe, oare ele dau randament? Cum poti fi si tu mandra purtatoare a unui ten de portelan? Ei bine, exista cateva formule pe care le poti aplica pentru a-ti imbunatati considerabil tenul si de aceea in cele ce urmeaza va voi prezenta cateva din multele interventii nechirurgicale pentru a va apropia de idealul de ten.

Dermabraziune versus microdermabraziune? Ce mi se potriveste ?
Microdermabraziunea si dermabraziunea sunt doua metode diferite de a rezolva anumite imperfectiuni ale tenului. Ambele metode sunt eficiente insa fiecare rezolva anumite probleme ale pielii si sunt recomandate in functie de caz, tipul de piele sau rezultatul dorit.

Dermabraziunea este mai invaziva, este o procedura mai agresiva de peeling. Este o metoda de a imbunatati aspectul tenului prin abraziunea stratului superior al pielii. Pielea este supusa unui procedeu de pregatire in prealabil, de obicei prin inghetarea pe portiuni a stratului de piele ce va fi tratat. Procedeul foloseste un aparat cu un motor rotativ si o perie rigida ce actioneaza asupra suprafetei tratate. Instrumentul abraziv indeparteaza aspectul inestetic al pielii si pe masura ce vindecarea are loc un strat neted si nou de piele se formeaza.

Microdermabraziunea este o procedura mai blanda si preferata de majoritatea doamnelor ce doresc o imbunatatire vizibila a frumusetii tenului. Ea se aplica pentru toate tipurile de ten, este mai putin invaziva iar procedura consta in utilizarea unui aparat cu cristale fine pentru a trata bland pielea.

Microdermabraziunea nu este o procedura chirurgicala. Prin urmare, nu exista riscurile asociate interventiilor chirurgicale minore ca dermabraziunea, unde se folosesc anestezice si exista sangerare. Tehnica combina abrazarea blanda cu microcristale si aspiratia pentru indepartarea stratului de celule moarte. Este o procedura de exfoliere si reintinerire, ce poate fi repetat la interval de 1 saptamana, (minim 4 sedinte pentru rezultate vizibile) spre deosebire de dermabraziune.

Procedura de dermabraziune dureaza mult mai mult ca timp de desfasurare (pana la 90 minute), iar un tratament poate fi impartit in mai multe etape/ sedinte. Tratamentul de microdermabaziune este cunoscut si ca „peeling de pranz” datorita duratei mici necesare pentru aplicare (15- 45 minute) . 

Spre deosebire de microdermabraziune, unde rezultatele sunt vizibile imediat(maxim 24 ore) , rezultatele substantiale ale procedurii de dermabraziune sunt vizibile abia dupa 3 pana la 6 luni de la aplicarea tratamentului (sunt necesare cel putin 10 zile pentru ca pielea traumatizata sa formeaza o crusta fina si aceasta sa cada, pentru a permite formare de celule noi, mai ferme si vindecarea) . Insa efectele sale au o durata de pana la cativa ani, spre deosebire de microdermabraziune (doar cateva luni) care necesita sedinte de intretinere periodice.

Mezoterapia (Mezoliftul)
Mezoterapia reprezinta o tehnica inovatoare, descoperita de un francez, dr. Michel Pistor (1952). In 1986, peste aproape 3 decenii, mezoterapia a fost recunoscuta de Academia Nationala de Medicina a Frantei ca parte integranta a medicinei traditionale.

Mezoterapia sau mesolift-ul nu este o alternativa la un face lift chirurgical, dar poate face "minuni" pentru a reintineri pielea uscata, obosita si deteriorata de soare.

Tratamentul urmareste tonifierea si hidratarea tegumentelor faciale si corectarea semnelor lasate de trecerea anilor (precum ridurile, santurile, ptoza tegumentului), avand ca efect incetinirea procesului de imbatranire. Cele mai bune rezultate apar daca tratamentul se incepe cat mai devreme si este repetat cu regularitate. dar mezoterapia este potrivita si pentru pielea mai batrana.

Procedeul se adreseaza in special pielii, si se bazeaza pe utilizarea microinjectiilor cu substante ce stimuleaza mezodermul pentru variate scopuri biologice.

Substantele ce se injecteaza in mezoderm in timpul mezoterapiei depind de fiziopatologia fiecarui tip de proces lezional. Printre substantele utilizate, se enumera:
Tratamentul poate fi început imediat dupa o consultatie initiala, în care veti fi informat de câte sedinte aveti nevoie. Micro-injectiile se administreaza de doua ori pe saptamâna de-a lungul unei perioade de 4 pâna la 8 saptamâni. Unii indivizi ar putea necesita doar un tratament de 4 saptamâni, chiar daca unul complet dureaza cam 8 saptamâni. Rezultaele sunt pe termen lung si pot fi constatate chiar dupa prima sedinta.

Liftingul facial nechirurgical nu va avea niciodata aceleasi rezultate ca o interventie chirurgicala si totodata rezultatele acestor proceduri difera de la un pacient la altul. Cu toate astea, reprezinta o alternativa mai sanatoasa si mai sigura, precum si o metoda de preventie a imbatranirii premature. Pacientul ideal este o persoana de 40 - 50 de ani, care nu prezinta un ten suficient de imbatranit pentru a se califica pentru lifting chirurgical.

Programari:
 Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
www.clinicaefigia.ro

Informatia este arma ta!


Se spune ca cel ce detine informatia detine puterea? Oare asa sa fie? Cum reuseste o informatie sa ma ajute pe mine ca simplu om, cetatean, sa detin controlul?

Societatea informaţională este societatea în care producerea şi consumul de informaţie este cel mai important tip de activitate, informaţia este recunoscută drept resursă principală, tehnologiile informaţiei şi comunicaţiilor sunt tehnologii de bază, iar mediul informaţional, împreună cu cel social şi cel ecologic – un mediu de existenţă a omului.

Toti suntem responsabili de actele pe care le savarsim, deciziile pe care le luam sunt strict ale noastre chiar daca ne lasam influentati de prieteni , de familie, vecini, cunostinte, medici etc. Doar noi suntem cei care ne hotaram destinul si ne ghidam cursul vietii pentru ca in final suntem cei care hotaram cum vom evolua, cum ne vom dezvolta ca oameni sau din contra cum vom decadea. Luam informatia in stare bruta, o trecem printr-un intreg proces de constiinta, o clasificam, o evaluam prin propriile trairi si in final luam decizia. Decizia poate fi buna, ne poate recompensa cu o sumedenie de trairi benefice sau poate sa ne dea adevarate clipe de tortura psihica pentru ca noi sa revenim asupra ei sa o replanificam si sa o punem pe fagasul corect.

Informatia este arma ta! Este ceea ce te poate deosebi de ceilalti.
Luand cazul de fata, chirurgia estetica. Daca tu esti suficient informat si stii toate riscurile si beneficiile unei interventii nu poate nici un medic oricat de renumit ar fi sa te convinga de un alt lucru.

Am creat acest blog pentru ca tu sa ai aici un amalgam de informatii atent selectionate si clasificate pentru a te ajuta pe tine sa iei decizii optime in ceea ce priveste corpul tau ,fata ta, viata ta.

Am mentionat in primele randuri de acea trecere de la o societatea de consum la una informationala si de aceea voi mentiona in continuare raportandu-ma strict la domeniul nostru de activitate o caracteristica a societatii informationale si anume aparitia si dezvoltarea noilor tehnologii. Am ales sa reliefez fara prea multe procese de gandire despre terapia laser amintita si in articolele anterioare si anume de partea de rejuvenare faciala!

Rejuvenare faciala suna pompos dar de fapt este un termen hai sa spunem "mai de fitze, trendy, la moda" practic este o tehnica de impulsionare a vitalitatii, o tehnica de reintinerire faciala.

Rejuvenarea faciala profunda se realizeaza cu ajutorul laserului ablativ, este un proces simplu dar de mare efect ce se realizaeaza in 20-30 de minute, care creaza un oarecare discomfort dar care ofera rezultate remarcabile, pielea isi recapata prospetimea, aspectul obosit parca a fost sters cu buretele, chipul devine fresh si reintinerit. Bineinteles rezultatele sunt optime dupa mai multe sedinte, numarul lor va fi recomandat de medic precum si intervalul necesar de "relaxare" dintre doua repetari.

Programari:

Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
www.clinicaefigia.ro

Buze mari si carnoase egal senzualitate


Buzele sunt percepute de secole ca un semn al feminitatii si voluptatii. Buzele mari si senzuale atrag privirile si starnesc aprecierea sexului opus. Majoritatea doamnelor si domnisoarelor nu sunt multumite cu ce le-a inzestrat mama natura si apeleaza la tot felul de trucuri pentru a ascunde micile defecte de aspectul buzelor, dorind sa le aiba mai voluptoase. Putine dintre noi ne-am nascut cu buze a la Angelina Jolie insa putem face un mic efort cu rezultate spectaculoase.


Buzele pot fi marite si transformate de la anost la senzual prin injectarea unor substante care dau contur si volum. Aceste produse nu au risc de alergii si sint foarte bine acceptate de organism.


Tehnica folosita consta in injectarea cu un ac fin a unei mici cantitati de acid hialuronic dinspre exteriorul buzelor spre partea centrala. Procedura este nedureroasa, dureaza aproximativ 20 minute , se realizeaza sub anestezie locala si nu necesita internare. Dupa injectare masajul buzelor ajuta la dispersarea uniforma a substantei. Machiajul sau rujul se pot aplica imediat. Recuperarea este rapida, rezultatele sint vizibile imediat, dar rezultatul final apare dupa 2-3 zile cind edemul datorat injectarii si masajului se remite.


Dupa augmentare este posibila aparitia unor discrete echimoze la locul de intepatura sau inrosire.Toate aceste fenomene se remit in citeva zile.Aceasta procedura este foarte bine tolerata de pacienta deoarece substantele de inalta calitate injectate nu dau alergii sau fenomene de respingere.

Programari:
  Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
www.clinicaefigia.ro

Afla cu poti scapa de acnee cu ajutorul laserului


Cum se stie la varsta adolescentei fata ne este "intoxicata" de cosuri pe care le tot "maltratatam" pana obtinem adevarate dezastre ce ne detorioreaza tenul.

Trecem de varsta adolescentei dar observam ca "musafirii tot nu ne dau pace". Punem cantitati industriale de fond de ten in speranta ca cei din jur nu vor observa cosurile.

Acum ce e de facut? Ca in orice lupta, ca si asta poate fi o lupta si anume indarjirea de a-ti vedea fata curata, trebuie sa schematizezi un plan. Mai intai eviti sa mai umbli cu manutele in continuu pe fata, Apoi iti programezi o consultatie la dermatolog sa identifici cauza, mai poti incerca tratamente de curatare la cosmetica care in cea mai mare parte au efect, iar daca aceste lucruri nu dau rezultate poti incerca o metoda sigura care iti va "elibera" fata de inamici si anume terapia laser.

Terapia laser este o terapie locala, nedureroasa, care nu produce radiatii ionizante, nu are efecte secundare, nu produce scaderea globulelor albe sau rosii, nu determina imbolnavirea de cancer si nu prezinta pericol de contaminare bacteriana sau virala. Cu alte cuvinte, poate asta este singura ta sansa de ati recapata chipul frumos si nici nu sunt efecte adverse.

Tratamentul acesta actioneaza prin efecte bio-stimulante anti-inflamatorii si anti-alergice, regenerare si reparare a tesuturilor, stimularea imunitatii naturale si accelerarea procesului de cicatrizare a leziunilor acneice. Asadar, tenul tau are toate sansele sa redevina neted si luminos! 

Cu toate acestea, trebuie sa tii seama de faptul ca terapia nu este recomandata tuturor pacientilor. Renunta la ea daca esti insarcinata sau suferi de una dintre urmatoarele afectiuni: insuficienta cardiaca, hepatica sau renala, afectiuni de natura maligna sau TBC cutanat.

Rezultatele terapeutice sunt mult mai bune atunci cand acneea este tratata cumuland terapiaLaser cu cea generala, care consta in administrarea de antibiotice si mentinerea unui regim alimentar adecvat, sarac in grasimi.

Doar acum Clinica Efigia iti ofera o reducere de 50 de euro la un abonament de 8 sedinte.

Pentru programari
Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
www.clinicaefigia.ro

Monday, March 11, 2013

Tratamente simple, dar cu efecte remarcabile!

Pentru ca cei mai  multi  dinte noi  femei sau  deopotriva barbati suntem un pic speriati cand vine vorba sa apelam la chirurgie estetica pentru a ne  recapata "tineretea"  sau macar vitalitatea de alta data este de recomandat sa incercam metode mai putin  abuzive si nedureroase de reimprospatare a fetei  si  corpului.

O prima metoda care "parca sterge oboseala de pe chipul  tau"  este microdermabraziunea. Cand ne gandim la aceasta metoda avem in minte acel proces agresiv de " slafuire a tenului" care nu ne mai permite cateva zile sa iesim din casa. Insa va pot spune ca microdermabraziunea ste un proces bland, care dureaza 20 de minute si  care improspateaza tenul  obosit si  stresat. Cum  spuneam este un tratament mai putin invaziv, tehnica foloseste abraziunea blanda a pielii cu ajutorul microcristalelor in vederea indepartarii stratului de celule moarte pentru care aparatul foloseste si aspiratia. Poate fi asemanat si cu un peeling chimic medical superficial. Efectul este bland si aplicat numai la primul strat al epidermei. Perioada de recuperare este de maxim 24 ore.

Microdermabraziunea este indicata (indiferent de tipul de piele) atunci cind dorim sa tratam riduri si cicatrici fine sau cand dorim sa imbunatatim aspectul general al tenului fara timp de recuperare. Pentru  ca dureaza putin  este recomandat pacientilor care nu dispun de foarte mult timp liber. Fiind o abraziune mai fina a pielii, pentru un rezultat satisfacator sunt necesare minim 4 sedinte cu inteval de 1 saptamani intre ele.

Dupa efectuarea acestui tratament este recomandata folosirea unor creme cu factor de protectie de cel putin 35 SFP pentru o perioada indelungata, o buna hidratare si alegerea atenta a produsele cosmetice utilizate.

O alta metoda "mai medicala" sunt sedintele de mezoterapie faciala  

Programari:
 Clinica Efigia – Dr. Dan Mihail Stana, chirurg estetician
Telefon: 021 269 04 42
Adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 113, Bucuresti
E-mail: office@clinicaefigia.ro
www.clinicaefigia.ro